Bank

Den finansielle sektors rolle i samfundet

De seneste tre år har Kraka Economics samarbejdet med Danske Bank om et analyseprojekt, der kredser om den finansielle sektors rolle i samfundet.

Formålet har været at belyse aktuelle emner og dele viden og indsigter med offentligheden. Efter flere rapporter og delanalyser har samarbejdet været omkring grønne lån, finansiering af elbiler, vilkår for førstegangskøbere, tillid til rådgivere, unges fritidsjob og den grønne omstilling. Blandt meget andet.
November 14, 2023

Projektet er nu landet med en stor finalerapport, der beskriver bankernes rolle helt fra begyndelsen med de første penge og det første etablissement, der minder om en bank, og til bankerne i dag - med et blik ind i fremtiden. Rapporten viser bankernes grundlæggende rolle som bindeled mellem mennesker og virksomheder, f.eks. låntagere og -givere, og som stiller af kapital til de områder, hvor de bidrager mest til vækst og udvikling.

 

Desuden viser rapporten, at bankerne har en vigtig rolle i at vurdere og håndtere risiko og derved understøtte de økonomisk mest bæredygtige projekter. For finanssektoren er den grønne omstilling på den måde ikke særligt meget anderledes end andre store omstillinger, samfundet allerede har gennemgået, de seneste hundreder af år. Bortset fra, at der et mål og en deadline.

 

Rapporten blev lanceret ved konferencen Sustain Tomorrow, som er den første i en længere række, hvor Danske Bank faciliterer dialog mellem eksperter, virksomheder og meningsdannere om løsninger på nogle af morgendagens udfordringer.

 

Læs mere i rapporten her og dyk selv ned i de historiske detaljer, tankevækkende tal og baggrundsbeskrivelser af bankernes udvikling og fremtidsperspektiver.

 

Ved henvendelse, kontakt os her