henrik lær for livet

Erfaren erhvervsmand i spidsen for Lær for Livet

Henrik Mulvad, der er partner i Kraka Economics, sætter sig 1. juni 2023 i formandsstolen for civilsamfundsorganisationen Lær for Livet. Henrik Mulvad overtager posten efter Henriette Christiansen, der har siddet på posten de første 10 år af Lær for Livets levetid.
June 1, 2023

Det er en erfaren erhvervsmand, der nu sætter sig i formandsstolen for civilsamfundsorganisationen Lær for Livet. Henrik Mulvad har over 30 års topledererfaring fra erhvervslivet som bl.a. adm. direktør, partner og rådgiver i markante revisions- og rådgivningsvirksomheder som KPMG, Deloitte og Accenture. Han er medstifter af tænketanken Kraka og har fungeret som formand for Fonden Kraka i 10 år og er nu Partner i Kraka Economics. Herudover er han formand for Center for Ledelse og bestyrelsesmedlem i Børnelungefonden og Scenit, der arbejder for at styrke scenekunsten i Danmark.

 

I Lær for Livet skal han sammen med den øvrige bestyrelse sætte retningen for Lær for Livets arbejde med at styrke læring, livsduelighed og fællesskaber hos børn og unge i udsatte positioner, så de på sigt kan gennemføre en ungdomsuddannelse og skabe sig et godt liv.

 

At han nu har sagt ja til formandsposten hos Lær for Livet, hænger sammen med lysten til at arbejde med det såkaldt komplekse problem, at vi i Danmark på trods af fri og lige adgang til skole og uddannelse alligevel har en gruppe børn og unge, der ikke lykkes med at gennemføre folkeskolens afgangsprøve og ender udenfor job og uddannelse.

 

Jeg ser frem til at videreføre det fremragende arbejde, som Lær for Livet, med Henriette Christiansen i spidsen, har skabt, og til at arbejde sammen med den øvrige bestyrelse, ledelse og medarbejdere. Lær for Livet skaber resultater, der styrker de enkelte børns muligheder for at klare sig godt i livet samtidigt med, at samfundet får en kæmpe gevinst. Det er et sted, man kan være stolt af at være med på holdet,” siger Henrik Mulvad. 

 

Gurli Martinussen, der er næstformand i Lær for Livets bestyrelse, udtaler:

Vi er utroligt glade for, at Henrik Mulvad har sagt ja til at sætte sig for bordenden af Lær for Livets bestyrelse.  Med Henrik får vi en alsidig og yderst kompetent topleder med lang erfaring i at udvikle organisationer. Han er den helt rigtige til at sætte sig i spidsen for Lær for Livets vækststrategi, der skal sikre finansiering og samarbejde på tværs af sektorer, så endnu flere børn og unge i udsatte positioner kan realisere deres potentiale.”

 

Kort om Lær for Livet
Lær for Livets mission er at styrke læring, livsduelighed og fællesskaber for og med børn og unge i udsatte positioner. I dag er det kun 3 ud af 10 udsatte børn, der gennemfører Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) i 9. klasse. I Lær for Livet består 8 ud af 10 Folkeskolens Afgangsprøve. Børnene er er mellem 9 og 13 år, når de starter i Lær for Livet, og i løbet af de minimum seks år, de er en del af programmet, kommer de på camps, får tilknyttet en frivillig mentor og bliver en del af et lokalt fællesskab. Indsatsen er finansieret af fonde, virksomheder og kommuner med deltagende børn og unge.

 

For mere information kontakt venligst:

Dorthe Pihl, kommunikationschef i Lær for Livet: mobil 41 25 02 25

Henrik Mulvad, partner Kraka Economics: mobil 30 93 40 16

 

Ved henvendelse, kontakt os her