Solceller

Kraka Economics' model for ”10 Giga på tavlen” bør indføres i Faxe Kommune

Udbygningen af vedvarende energi er gået i stå. Vi i Kraka Economics har sammen med andre gode partnere udviklet en model, der sikrer naboer, kommuner og natur generøs kompensation for derved at sætte skub i udbygningen. Og vende stemningen i Faxe.

Faxe Kommune er i fuld gang med den grønne omstilling. De er blandt de fem danske kommuner, der producerer mest solenergi, og der er adskillige nye projekter undervejs. Faxe Kommune er en grøn succeshistorie, der viser vejen for udbygning af vedvarende energi - men historien slutter ikke her.

Den store mængde solcelleanlæg har ført til stigende utilfredshed blandt kommunens borgere. Et lokalt byrådsmedlem har foreslået, at alle nuværende projekter sættes i bero i tre år. Sideløbende kører der en lokal underskriftsindsamling mod flere solceller i kommunen, hvor knap 500 borgere har skrevet under.

Den store utilfredshed er hverken overraskende eller uretfærdig. Faktisk er den helt forventelig. De nuværende kompensationsordninger er mildest talt for ringe, og borgermodstanden i Faxe Kommune er langt fra et enkeltstående tilfælde.

I Kraka Economics har vi lanceret en ny kompensationsmodel for hurtig og attraktiv udbygning af vedvarende energi, hvor en større del af gevinsten ved at opføre vedvarende energi på land tilfalder naboer, kommuner og natur.

Den grønne succeshistorie behøver ikke at blive bremset af borgermodstand. Vi skal gøre vedvarende energi på land til en vindersag for alle. På den måde får vi sat fart på den grønne omstilling.
September 25, 2023

Ved henvendelse, kontakt os her