Ve på land

Kraka Economics' model retter op på unfair og ulogisk kompensationssystem

Både op til regeringens udspil til udbygning af vedvarende energi på land med de såkaldte energiparker og især efter udspillet har der været en del om kompensationsstørrelserne til naboer og lokalsamfund ved vedvarende energiprojekter. Det er selvsagt enormt vigtigt og helt fundamentalt for at få sat gang i den grønne omstilling. Det nuværende kompensationssystem er dog ulogisk og unfair indrettet, og derfor er det ikke nok udelukkende at forhøje satserne, som regeringen lægger op til i deres udspil for mere vedvarende energi på land.
November 7, 2023

Regeringens forslag formår ikke at løse de mange strukturelle problemer, der er i de nuværende kompensationsordninger. I dette notat gennemgår vi de største problemer i kompensationssystemet og præsenterer vores alternative forslag til en kompensationsmodel, der både indeholder forhøjede satser og er mere fair og logisk indrettet.

Til sidst gennemgår vi fordele og ulemper ved nogen af de mest udbredte forslag fra den offentlige debat til ændringer af kompensationssystemet.

Ved henvendelse, kontakt os her